Ateliers Bacinol

Dé creatieve plek van Delft

Verzameld in een bijzonder gebouw met een rijke historie, vormen creatieve bedrijven, horeca, kunstenaars en ontwerpers samen BACINOL. Een creatieve plek waar bijvoorbeeld door de kunstenaars en ontwerpers in hun ateliers bijzondere workshops en een Bacinol Experience worden georganiseerd . Bacinol is ook enthousiast deelnemer aan de Open Monumentendagen Delft en de jaarlijkse Delftse Atelierroute. We werken samen met de Salon van Huszár in het programmeren van exposities op De Kunstmuur. Tot slot exposeren we als collectief op plekken binnen en buiten Delft in wisselende samenstelllingen.

Nieuws

Workshop cliënten Dock van Delft

Creatief op afstandDe vaste deelnemers van bezoekerscentrum Dock van Delft die last hebben van lichte dementie deden 29 september mee aan creatieve workshops in de ateliers van Bacinol. Vooraf genoten ze op uitnodiging van de kunstenaars van koffie met gebak op de terrasboot van Huszar. Op gepaste afstand van elkaar. Dat wel.

Lees meer »

25ste Delftse Atelierroute

Tijdens de 25ste editie van de Delftse atelierroute zijn de ateliers van de exposerende kunstenaars van de herfstsalon weer te bezoeken. Ook in ons Bacinol gebouw (Hooikade 13 in Delft) zullen een aantal ateliers toegankelijk zijn voor publiek. Bacinol kunstenaars Ellen Rijsdorp, Joost & Yara Konings, Roos Wisse, Rob van Es en Wim van Egmond doen dit jaar mee.

Lees meer »

Bacinol Experience slaat aan

Ruim 100 bezoekers kwamen zaterdag 5 september - op gepaste afstand - af op de Bacinol Experience. Rondsnuffelen in de ateliers, praten met kunstenaars, lekkere hapjes en gitaarmuziek van Jaap Kaiser.

Lees meer »

Bacinol experience

Delft krijgt weer een kunstuitleen: in het Bacinol-gebouw aan de Hooikade. Vier keer per jaar is hier een kunstevenement – de Bacinol Experience – waarbij bezoekers voor een paar euro per maand een kunstwerk kunnen huren van een aantal kunstenaars in Bacinol of ook meteen een kunstwerk kunnen kopen.

Lees meer »

Hier groeit 1 radijszaadje

Wim van Egmond is begonnen. In zijn Bacinol-atelier komt een serie zelfgefabriekte kastjes waarmee hij met tweedehands camera’s timelapse opnamen gaat maken van schimmels en allerhande groeiprocessen. De kop is eraf. Maandagochtend 5 juli werd 1 radijszaadje in een afgedekt en goed belicht bakje in de grond gestoken. De camera klikt inmiddels elke 7 minuten en 20 seconden een keer. Een hele week lang. Misschien wel langer. Wordt vervolgd!

Lees meer »

3D geweven textiel op De Kunstmuur

Tot eind september 2020 presenteert Aleksandra Gaca ARCHITEXTILES ArtPanels op De Kunstmuur.De compositie bestaat uit 3D geweven, akoestische stoffen RHOMBUS en BLOKKO, in een kleurrijk en verrassend palet. 

Lees meer »