Ateliers Bacinol

Dé creatieve plek van Delft

Verzameld in een bijzonder gebouw met een rijke historie, vormen creatieve bedrijven, horeca, kunstenaars en ontwerpers samen BACINOL. Een creatieve plek waar bijvoorbeeld door de kunstenaars en ontwerpers in hun ateliers bijzondere workshops en een Bacinol Experience worden georganiseerd . Bacinol is ook enthousiast deelnemer aan de Open Monumentendagen Delft en de jaarlijkse Delftse Atelierroute. We werken samen met de Salon van Huszár in het programmeren van exposities op De Kunstmuur. Tot slot exposeren we als collectief op plekken binnen en buiten Delft in wisselende samenstelllingen.

Nieuws

Haal Bacinol in huis

Het is in deze coronatijd stil in de ateliers in het Bacinol-gebouw aan de Hooikade. Geen bezoekers om naar kunstwerken te komen kijken en geen workshops. En dus besloten een aantal kunstenaars hier om de zaak om te draaien: kunstwerken van Bacinol-kunstenaars verhuizen tijdelijk naar de mensen thuis.

Lees meer »

Etalage expositie in Algemeen Dagblad

Delftse kunstenaars tonen werk achter de ramen: ‘Zo zien mensen nog steeds onze kunst in deze tijd’Waar overal musea en galerieën gesloten zijn door de coronacrisis, is bij Galerie Arti-Shock in Rijswijk een etalage-expositie te zien van Delftse kunstenaars van Bacinol. Achter de ramen van de galerie tonen de kunstenaars hun expositie Groeten uit Delft. ,,We merken dat onze kunst nu al veel meer de aandacht trekt van voorbijgangers.”

Lees meer »

Bacinol-kunstenaars in Rijswijkse etalage

Alle galeries en musea zijn dicht. De Delftse kunstenaars uit het gebouw van Bacinol aan de Hooikade vonden een alternatief. Bij Galerie Arti-Shock in de Schoolstraat in Rijswijk hebben zij tot 20 mei een etalage-expositie. Vanachter corona-bestendig vensterglas kunnen bezoekers daar naar Delftse kunst kijken.

Lees meer »

Uitstel met een vleugje Corona

‘Groeten uit Delft’ zo heet de geplande expositie van kunstenaars van het Delftse collectief Vereniging Bacinol.  Van 19 april tot en met 7 mei zou deze tentoonstelling te zien zijn in galerie Arti-Shock in de Schoolstraat 26 in Rijswijk. Maar toen kwam het Coronavirus…. Daarom is besloten deze Delftse expositie in Rijswijk door te schuiven naar 2021.

Lees meer »

Paars haar in Bacinol

Cliënten van de Delftse dagbestedingslocatie De Westhoek van Ipse de Bruggen waren donderdag 28 februari te gast bij de kunstenaars van Bacinol. Koffie, thee, gebak én lekker workshoppen! Dat vond iedereen feest. Bij Edith Bons maakten ze collages, bij Ellen Rijsdorp boetseerden ze een persoonlijke kom en bij Rob van Es maakten de ateliergasten een portret van hun buurvrouw of buurman. ‘Maar ik heb helemaal geen paars haar!’, riep Rineke. Maar ja, als je een uur lang in een kunstatelier werkt, wordt alles anders: paars haar en felblauwe oorbellen. Gert-Jan: ‘Staat je best goed.’

Lees meer »