Ateliers Bacinol

Dé creatieve plek van Delft

Verzameld in een bijzonder gebouw met een rijke historie, vormen creatieve bedrijven, horeca, kunstenaars en ontwerpers samen BACINOL. Een creatieve plek waar bijvoorbeeld door de kunstenaars en ontwerpers in hun ateliers bijzondere workshops en een Bacinol Experience worden georganiseerd . Bacinol is ook enthousiast deelnemer aan de Open Monumentendagen Delft en de jaarlijkse Delftse Atelierroute. We werken samen met de Salon van Huszár in het programmeren van exposities op De Kunstmuur. Tot slot exposeren we als collectief op plekken binnen en buiten Delft in wisselende samenstelllingen.

Nieuws

Verleiding

Verleiding is van iedereen, zo ook voor Joost Konings, beeldend kunstenaar. Hij maakte een expositie die daar mee te maken heeft.

Lees meer »

Welkom Wim van Egmond

Vanaf 1 december komt er een nieuwe kunstenaar in de ateliers van Bacinol werken! Bij deze heten wij Wim van Egmond hartelijk welkom in ons midden.

Lees meer »

Ipse de Bruggen maakt kunst in Bacinol

Een groep cliënten van Ipse de Bruggen heeft maandag de tijd van hun leven gehad. Normaal werken ze in De Ruimte aan de Mercuriusweg. Maar deze ochtend waren deze mensen met een licht-verstandelijke beperking in Bacinol te gast in echte ateliers. Airbrushen bij Joost Konings, schilderen bij Rob van Es en keramieken bij Ellen Rijsdorp. En lekkere taartjes en koffie van Huszar. Aan het eind van de ochtend bekeek iedereen elkaars werk. Bijvoorbeeld het eigentijdse Gezicht op Delft, waaraan Elbert en twee van zijn collega’s werkten. Zou Elbert niet Vermeer willen zijn? "Nee, ik zou de leermeester van Vermeer willen zijn. Dan weet ik zeker dat ik goed kan schilderen."

Lees meer »

Ipse de Bruggen in ateliers Bacinol

Cliënten van locatie De Ruimte van Ipse de Bruggen gaan maandag 25 november aan de slag in de ateliers van Bacinol. In De Ruimte aan de Mercuriusweg zijn cliënten met een verstandelijke beperking al langer flink creatief bezig. Ze schilderen er producten die in de winkel van De Ruimte worden verkocht. "Maar in een echt atelier werken, begeleid door professionele kunstenaars, dat is andere koek", zegt Sandra Plak van De Ruimte. Het enthousiasme bij de cliënten is dan ook groot. Ze gaan schalen maken bij keramiste Ellen Rijsdorp, bij kunstenaar Rob van Es herscheppen ze het ‘Gezicht op Delft’ van Johannes Vermeer. En bij schilder en airbrusher Joost Konings gaan de deelnemers lekker airbrushen. De kunstenaars zorgen via brasserie Huszár (het restaurant van Bacinol) voor lekkere hapjes en drankjes tijdens het atelierbezoek.

Lees meer »

Knapsack reis vertrekt in 2020

De geplande reis door de Middeleeuwen in onze ateliers hebben we voor 2019 helaas moeten cancellen. Er waren simpelweg nog te weinig passagiers aan boord van deze kunstreis door Bacinol. Wij danken de organisatie van het Knapsack Festival en wensen ze heel veel succes toe met deze mooie eerste editie. In 2020 willen we graag weer meedoen en hopen we ons reisprogramma alsnog vol te boeken! Het weekend is al vastgesteld: 6 t/m 8 november 2020.

Lees meer »

Historische foto's eerstesteenlegging

Tijdens onze jaarlijkse Open Monumentendag toonde de heer Sandberg ons deze schitterende historische foto's van de eerstesteenlegging van het Bacinol gebouw. Wij laten ze heel graag op onze website zien!

Lees meer »