Ateliers Bacinol

Dé creatieve plek van Delft

Verzameld in een bijzonder gebouw met een rijke historie, vormen creatieve bedrijven, horeca, kunstenaars en ontwerpers samen BACINOL. Een creatieve plek waar bijvoorbeeld door de kunstenaars en ontwerpers in hun ateliers bijzondere workshops en een Bacinol Experience worden georganiseerd . Bacinol is ook enthousiast deelnemer aan de Open Monumentendagen Delft en de jaarlijkse Delftse Atelierroute. We werken samen met de Salon van Huszár in het programmeren van exposities op De Kunstmuur. Tot slot exposeren we als collectief op plekken binnen en buiten Delft in wisselende samenstelllingen.

Nieuws

Esyas is níet melaats en dat gaan we vieren!

Deelnemers aan het Knapsack Festival kunnen op zondag 10 november Delftenaar Esyas Tomassoon gelukwensen met het feit dat hij na onderzoek niet melaats blijkt te zijn. Dat kan in het atelier van kunstenaar Rob van Es in ons mooie Bacinolgebouw. Het medisch onderzoek van Esyas was bijna 400 jaar geleden. Archivaris Bas van der Wulp vond de bijbehorende medische verklaring uit 1621 in het Stadsarchief. Daarin staat dat de meesters van de St.-Jacobskapel in Haarlem de Delftenaar na onderzoek melaats-vrij verklaren.

Lees meer »

Op reis in Bacinol tijdens Knapsack Festival

Op zondag 10 november staat Bacinol aan de Hooikade HELEMAAL in het teken van het Knapsack Festival. In brasserie Huszár is puike live muziek te horen en binnen gooien de kunstenaars van Bacinol hun atelier-deuren open om bezoekers een bijzondere reis aan te bieden.

Lees meer »

TU-Delft doet Bacinol

Veertig facilitaire medewerkers van de faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Technische Materiaalwetenschappen van de TU-Delft stroomden 3 oktober uit over de ateliers van Bacinol. In vier ateliers gingen ze twee uur lang creatief aan de slag. Daarna was er een gezellig 'walking dinner' bij brasserie Huszar in ons gebouw.

Lees meer »

Salon toont micro-kunstwerken

In De Salon naast brasserie Huszár in het Bacinol-gebouw hangen sinds deze week flintertjes plant aan de muur. Ze zijn van kunstenaar en microscopist Rob van Es. De botanische kunstwerken zijn door de microscoop heen gefotografeerd. Het effect is een kleurrijke vervreemding. Het ziet er indrukwekkend uit, maar waar kijk je nou eigenlijk naar? Gelukkig hangen er bordjes bij met uitleg. De expo is tot eind van het jaar. Op woensdagavond 16 oktober geeft Rob van Es voor liefhebbers een botanische workshop in zijn microscopie-atelier in het Bacinolgebouw aan de Hooikade. Zie www.made-in-delft.com

Lees meer »

Blij met schalen

Keramiste Ellen Rijsdorp leverde op 18 september bijzondere schalen af bij verpleeghuis Die Buytenweye (onderdeel van Pieter van Foreest) in Delft. Het waren schalen die de bewoners op 5 september hadden gemaakt tijdens de workshopsessies in de ateliers van Bacinol. Ellen voorzag na afloop hun schalen van kleur en bakte ze.

Lees meer »

Drukke Open Monumentendag in Bacinol

Monumentendag Delft in ons Bacinol gebouw werd weer goed bezocht. Er waren mooie optredens (tot op ons dakterras aan toe), interessante rondleidingen over ons pand en de geschiedenis ervan, open ateliers en een workshop over 'monumentenslopers' van microscopist en kunstenaar Rob van Es. De nieuwe Kunstmuur in de Salon van Huszar werd druk bekeken. De huidige expositie van Jacqueline Louter is nog te zien tot en met eind september!

Lees meer »