Ateliers Bacinol

Dé creatieve plek van Delft

Verzameld in een bijzonder gebouw met een rijke historie, vormen creatieve bedrijven, horeca, kunstenaars en ontwerpers samen BACINOL. Een creatieve plek waar bijvoorbeeld door de kunstenaars en ontwerpers in hun ateliers bijzondere workshops en een Bacinol Experience worden georganiseerd . Bacinol is ook enthousiast deelnemer aan de Open Monumentendagen Delft en de jaarlijkse Delftse Atelierroute. We werken samen met de Salon van Huszár in het programmeren van exposities op De Kunstmuur. Tot slot exposeren we als collectief op plekken binnen en buiten Delft in wisselende samenstelllingen.

Nieuws

Ouderen aan de slag in Bacinol

Morgen ontvangen we in onze Delftse creatieve broedplaats een groep dementerende ouderen uit Verpleeghuis Die Buytenweye | Pieter van Foreest. Ze worden ontvangen in vier van onze ateliers - van Ellen Rijsdorp Joost Konings Rob van Es en Edith Bons Visual artist, om een workshop van een uur te volgen.

Lees meer »

Bacinol verloot kunstwerken

Ook de kunstenaars van het Bacinol-gebouw aan de Hooikade doen weer mee aan de Delftse Atelierroute. Ze hebben dit jaar een speciale actie voor de bezoekers: lootjes waarmee mensen kans maken op kunstwerken van deze kunstenaars. Er staan zaterdag 7 en zondag 8 september in totaal negen werken in de entree van Bacinol. Daar kunnen mensen ook kosteloos meeloten. De werken zijn van Aleksandra Gaca, Anja Bijl, Edith Bons, Ellen Rijsdorp, Jacqueline Louter, Joost & Yara Konings, Rob van Es en Roos Wisse.

Lees meer »

In de krant 'Delft op Zondag'

Bacinol kunstenaars staan in de krant Delft op Zondag.  Het artikel in Delft op Zondag gaat over de expositie van Bacinol kunstenaars Ellen Rijsdorp, Jacqueline Louter, Roos Wisse, Rob van Es en Joost Konings die hun werk bij de Bibliotheek Rijswijk tonen in september.

Lees meer »

Delftse kunstenaars in Rijswijkse bieb

We hebben een primeur! Bacinol kunstenaars exposeren voor het eerst samen. In de maand september, tonen Ellen Rijsdorp, Jacqueline Louter, Roos Wisse, Rob van Es en Joost Konings hun werk bij de Bibliotheek Rijswijk.

Lees meer »

Huszár & Vereniging Bacinol in Algemeen Dagblad

In het Algemeen Dagblad is 7 augustus 2019 een artikel verschenen over de samenwerking van Huszár en Vereniging Bacinol onder de titel "je voelt wel dat het hier bruist".De online versie is hier te lezen www.ad.nl/delft/bacinol-en-huszar-slaan-handen-ineen-we-willen-de-drempel-tussen-horeca-en-kunst-weghalen

Lees meer »