Ateliers Bacinol

Dé creatieve plek van Delft

Verzameld in een bijzonder gebouw met een rijke historie, vormen creatieve bedrijven, horeca, kunstenaars en ontwerpers samen BACINOL. Een aantal kunstenaars en ontwerpers die hun atelier in het gebouw hebben, verenigen zich in Ateliers Bacinol.

Vereniging Bacinol is zowel organisator als enthousiast deelnemer aan diverse events, waaronder het nieuwe Highligh Festival, de Open Monumentendagen Delft en de jaarlijkse Delftse Atelierroute. We werken samen met de Salon van Huszár in het programmeren van exposities op De Kunstmuur. Als collectief exposeren we op plekken binnen en buiten Delft in wisselende samenwerkingen en samenstellingen.

Nieuws

3D geweven textiel op De Kunstmuur

Tot eind september 2020 presenteert Aleksandra Gaca ARCHITEXTILES ArtPanels op De Kunstmuur.De compositie bestaat uit 3D geweven, akoestische stoffen RHOMBUS en BLOKKO, in een kleurrijk en verrassend palet. 

Lees meer »

Haal Bacinol in huis

Het is in deze coronatijd stil in de ateliers in het Bacinol-gebouw aan de Hooikade. Geen bezoekers om naar kunstwerken te komen kijken en geen workshops. En dus besloten een aantal kunstenaars hier om de zaak om te draaien: kunstwerken van Bacinol-kunstenaars verhuizen tijdelijk naar de mensen thuis.

Lees meer »

Etalage expositie in Algemeen Dagblad

Delftse kunstenaars tonen werk achter de ramen: ‘Zo zien mensen nog steeds onze kunst in deze tijd’Waar overal musea en galerieën gesloten zijn door de coronacrisis, is bij Galerie Arti-Shock in Rijswijk een etalage-expositie te zien van Delftse kunstenaars van Bacinol. Achter de ramen van de galerie tonen de kunstenaars hun expositie Groeten uit Delft. ,,We merken dat onze kunst nu al veel meer de aandacht trekt van voorbijgangers.”

Lees meer »

Bacinol-kunstenaars in Rijswijkse etalage

Alle galeries en musea zijn dicht. De Delftse kunstenaars uit het gebouw van Bacinol aan de Hooikade vonden een alternatief. Bij Galerie Arti-Shock in de Schoolstraat in Rijswijk hebben zij tot 20 mei een etalage-expositie. Vanachter corona-bestendig vensterglas kunnen bezoekers daar naar Delftse kunst kijken.

Lees meer »

Uitstel met een vleugje Corona

‘Groeten uit Delft’ zo heet de geplande expositie van kunstenaars van het Delftse collectief Vereniging Bacinol.  Van 19 april tot en met 7 mei zou deze tentoonstelling te zien zijn in galerie Arti-Shock in de Schoolstraat 26 in Rijswijk. Maar toen kwam het Coronavirus…. Daarom is besloten deze Delftse expositie in Rijswijk door te schuiven naar 2021.

Lees meer »