Ateliers Bacinol

Dé creatieve plek van Delft

Verzameld in een bijzonder gebouw met een rijke historie, vormen creatieve bedrijven, horeca, kunstenaars en ontwerpers samen BACINOL. Een creatieve plek waar bijvoorbeeld door de kunstenaars en ontwerpers in hun ateliers bijzondere workshops en een Bacinol Experience worden georganiseerd . Bacinol is ook enthousiast deelnemer aan de Open Monumentendagen Delft en de jaarlijkse Delftse Atelierroute. We werken samen met de Salon van Huszár in het programmeren van exposities op De Kunstmuur. Tot slot exposeren we als collectief op plekken binnen en buiten Delft in wisselende samenstelllingen.

Nieuws

Docenten CLD deden workshop in Bacinol

Twee Bacinol-kunstenaars, Joost Konings en Rob van Es, gaven 16 juli jl., een schllderworkshop voor docenten van het Christeljjk Lyceum Delft. Elk deed een stukje van een kubistisch werk van de Franse schilder Leger. In een uur tijd verbaasden ze zichzelf hoe ze al samenwerkend een prachtwerk konden maken.

Lees meer »

"De Salon is een cadeau voor de stad"

"De Salon is een cadeau voor de stad". Met deze woorden opende wethouder Bas Vollebregt (cultuur, economie) zondagmiddag de fonkelnieuwe en schitterende uitbreiding van Brasserie Huszár in ons mooie Bacinol gebouw aan de Hooikade. De wethouder prees de samenwerking van Huszár en de kunstenaars in het Bacinol-pand die groepsworkshops geven. Marieke en Pascal ter Laak en hun team werkten maanden aan de nieuwe plek naast hun Brasserie. Ook in De Salon gaat het – naast ongedwongen culinaire ontvangsten van groepen – om kunst. De kunstmuur van 6 x 4 meter is elke drie maanden gereserveerd voor een kunstenaar. Bacinol-kunstenaar Jacqueline Louter bijt hier met haar prachtige bloemstillevens de spits af.

Lees meer »

Opening Salon van Huszár 1 uur vroeger!

Update: de opening van de Salon, de nieuwe mooie multifunctionele ruimte bij op de Begane Grond wordt een uurtje vervroegd en zal plaastvinden tussen 15.00-17.00 uur.De Salon van Huszár is na lang klussen een prachtige ruimte geworden die op 7 juli a.s. feestelijk geopend zal worden. Benieuwd hoe het geworden is? Je bent van harte welkom tussen 15.00 en 17.00 uur! Rond 16.00 uur zal wethouder Bas Vollebregt de Salon en tegelijk de allereerste expositie officieel openen.

Lees meer »

Rabo steunt Vereniging Bacinol

Het Coöperatiefonds Rabobank Zuid-Holland Midden vindt ons workshop-plan een puik idee. De kunstenaars van Bacinol geven wel vaker workshops, maar het idee is om het komende anderhalf jaar ook in te zetten op workshops voor groepen die anders niet zo snel een atelier binnenstappen. Mensen met een beperking, bewoners van verpleeghuizen en kinderen van ouders met een kleine portemonnee bijvoorbeeld. Het fonds van de Rabobank besloot ons plan met € 3.600,00 te ondersteunen. Zijn we hartstikke blij mee! Waarschijnlijk gaat een ander fonds ons nog verder op weg helpen. Wij als Bacinol-kunstenaars gaan alvast een eerste workshop voorbereiden. Nog deze zomer heten wij een eerste groep verpleeghuis-bewoners welkom in de prettige chaos van onze ateliers.Delft op Zondag artikelAlgemeen Dagblad artikel

Lees meer »

Opening Salon van Huszár

Ons Bacinol gebouw krijgt er een nieuwe mooie multifunctionele ruimte bij op de Begane Grond! Brasserie Huszar gaat uitbreiden. De Salon van Huszár is na lang klussen een prachtige ruimte geworden die op 7 juli a.s. feestelijk geopend zal worden. Benieuwd hoe het geworden is? Je bent van harte welkom tussen 16.00 en 18.00 uur! Rond 16.30 uur zal wethouder Bas Vollebregt de Salon en tegelijk de allereerste expositie officieel openen.

Lees meer »