Ateliers Bacinol

Dé creatieve plek van Delft

Verzameld in een bijzonder gebouw met een rijke historie, vormen creatieve bedrijven, horeca, kunstenaars en ontwerpers samen BACINOL. Een creatieve plek waar bijvoorbeeld door de kunstenaars en ontwerpers in hun ateliers bijzondere workshops en een Bacinol Experience worden georganiseerd . Bacinol is ook enthousiast deelnemer aan de Open Monumentendagen Delft en de jaarlijkse Delftse Atelierroute. We werken samen met de Salon van Huszár in het programmeren van exposities op De Kunstmuur. Tot slot exposeren we als collectief op plekken binnen en buiten Delft in wisselende samenstelllingen.

Nieuws

1e gezamenlijke workshopdag in Bacinol

Onze eerste gezamenlijke workshopdag is een feit. Dit keer deden Ellen Rijsdorp, Rob van Es, Edith Bons, Aleksandra Gace en Jacqueline Louter mee. Wil je ook een workshopdag boeken? Klik dan hier voor meer informatie.

Lees meer »

Wethouder Bas Vollebregt bezoekt BACINOL

,,Top initiatief om meer mensen te laten genieten van al het moois in Bacinol’’, aldus Bas Vollebregt, Delftse wethouder van Economie en Cultuur. Hij bracht 22 februari een bezoek aan de ateliers van Bacinol aan de Hooikade in Delft. Samen met enkele ambtenaren wandelde hij langs de ateliers van acht kunstenaars en ontwerpers. De wethouder en de ambtenaren waren onder de indruk van de diversiteit aan creatieve uitingen die in het markante gebouw ontstaan.Voorzitter Ellen Rijsdorp van de Vereniging Bacinol lichtte toe dat de kunstenaars en ontwerpers met workshops het creatieve aanbod in de stad veelzijdiger willen maken. Bovendien bieden de creatieve professionals voor kwetsbare burgers, zoals ouderen in verpleeghuizen en mensen met een beperkingen, workshops op maat aan. Rob van Es, workshop-coördinator bij Bacinol, bood Bas Vollebregt onze kersverse flyer met workshops aan.

Lees meer »

Workshops in Bacinol

De kunstenaars die in Bacinol hun atelier hebben, bieden workshops aan. Van airbrush tot microscopie en van keramiek tot fotografie. Met een arrangement-op-maat kan Bacinol voor groepen een veelzijdige creatieve beleving organiseren. 

Lees meer »

Nieuwe website

Vereniging Bacinol, waarin de kunstenaars en ontwerpers met een atelier in het Bacinol gebouw zijn vertegenwoordigd, heeft nu een eigen website!

Lees meer »