Highlight Festival Delft

 

Over het festival

Bacinol doet in november 2021 voor het eerst mee aan het Highlight Delft Festival, een drie avonden durend evenement op het snijvlak van kunst en wetenschap.

 

Het Bacinol gebouw doet mee als locatie en daarnaast presenteren Bacinol kunstenaars Wim van Egmond en Rob van Es hun werk tijdens het festival


Het totale evenement omvat maar liefst 16 locaties. Er zijn twee routes: één op Delft Campus en één in ‘Nieuw Delft’. De 'Nieuw Delft' route loopt van het Bacinol gebouw naar Station Delft.

 

Rond en in het Bacinol gebouw

  • In de havenkom voor de deur van Bacinol drijft onder de titel Sunset in Delft’ een enorme zon van Mike Rijnierse & Ludmilla Rodrigues.
  • Op de hoek van Hooikade en Zuidwal staan twee zeecontainers waar op schermdoek microscopische beelden van planten worden getoond. Deze presentatie van Rob van Es heet ‘Botanic Survivors’.
  • Via de hoofdingang van Bacinol kom je via de ateliergang in het aangrenzende atrium van het voormalige GGD-gebouw. Daar geeft het 'Pandemic Robot Orchestra' van Doris Aschenbrenner en Bruno Kramm een concert.
  • Via de achteruitgang van Bacinol kom je op het parkeerterrein, waar Wim van Egmond in twee zeecontainers prachtbeelden van waterorganismen toont onder de titel Algae Exposed’.

 

Wanner en waar

Het festival is donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 november 2021, steeds van 17.30 tot 23.30 uur.

 

Adres Bacinol gebouw: Hooikade 13, 2627 AB Delft
Voor de gehele route zie: www.highlightdelft.nl

 

Voor meer informatie en tickets: www.highlightdelft.nl

Beeld: Rob van Es

Beeld: Wim van Egmond