Home » Events » Open Monumentendag Delft

Open Monumentendag Delft

 

Historisch gebouw

De kunstenaars van Bacinol zijn gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van metaalbedrijf Koninklijke Fabriek F.W. Braat, een rijksmonument uit 1932, ontworpen in de stijl van het Zakelijk Expressionisme of Nieuwe Zakelijkheid door architect J. de Bie Leuveling Tjeenk.

Het gebouw herbergt een fantastisch kunstwerk uit de tijd van De Stijl. Eén van de oprichters van De Stijl, kunstenaar Vilmos Huszár, ontwierp het schitterende glas-in-staal raam over de gehele hoogte van het trappenhuis. Het is normaal gesproken tijdens de Open Monumentendagen te bekijken. Dit jaar echter zal dit event niet doorgaan in de vorm van een 'open huis'. Over een alternatief wordt nog nagedacht.

Wat kan je doen?

Normaal gesproken is er van alles te beleven:

  • Rondleidingen door het gebouw met uitleg over geschiedenis, architectuur en Vilmos Huszár, ‘De Stijl’ kunstenaar van het beroemde glas-in-staal raam in het trappenhuis van het gebouw
  • Live muziek met optredens bij Café Brasserie Huszár en op ons dakterras
  • Presentaties van kunstenaars en bedrijven
  • Open ateliers en bedrijven op beide dagen door het hele gebouw

In verband met de COVID-19 crisis gaat Open Monumentendag Delft voor 2020 een alternatief programma ontwikkelen. Zodra hierover meer bekend is komt dit op onze website te staan.

Kom langs en beleef Bacinol

12 & 13 september 2020

Wat er te doen zal zijn gedurende de Open Monumentendag Delft 2020 is - in verband met de huidige corona-maatregelen - anders dan anders. Het 'open huis' karakter zal niet mogelijk zijn. Hou onze website in de gaten voor nader nieuws over een alternatief programma.

Coördinator voor Bacinol van Open Monumentendag Delft is Jacqueline Louter.