Aleksandra Gaca - Groeten uit Delft

Aleksandra Gaca

Zij ontwerpt innovatief geweven textiel. Ze cree╠łert producten, installaties en andere textiele oplossingen voor diverse merken, architecten, producenten en instellingen. Met haar creaties vertaalt zij de identiteit, wensen of interesses van haar klanten naar een geweven vorm. Haar werk wordt toegepast in interieurs, architectuur, mode en kunsttentoonstellingen en is zowel zeer esthetisch als bijzonder functioneel op het gebied van isolatie en akoestiek.

 

Gaca is een pionier op het gebied van driedimensionaal geweven textiel. Ze heeft zich in twintig jaar tijd gespecialiseerd in het creëren van innovatieve weeftechnieken die ze combineert met een sensuele benadering van materialen, kleuren en patronen. Zij experimenteert met zelf ontwikkelde bindingen, bijzondere, duurzame garensoorten, en vindt de balans tussen het eeuwenoude ambacht en de meest innovatieve technologie. Haar innovatieve textielcreaties zijn bekroond met meerdere internationale prijzen en openomen in collecties van diverse musea.

Gaca is geboren in Lodz, Polen. Ze studeerde textielvormgeving aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, woont en werkt in Delft.

 

Foto 1: WOVEN BRAIDS, foto: A.Gaca
Foto 2: ARCHITEXILES Art Panels, RHOMBUS en BLOKO, foto: Eddy Wenting
Foto 3: ARCHITEXILES Art Panels, foto: A.Gaca
Foto 4: RHOMBUS, foto: A.Gaca

 

Contactgegevens:
/www.aleksandragaca.eu