Roos Wisse - Groeten uit Delft

Roos Wisse

"Als kind hield ik al veel van knutselen en tekenen. Met liefde voor de kleine dingen om mij heen verzamelde ik gevonden voorwerpen. Ik stalde mijn schatten uit of knutselde er iets van: mijn kamertjes van geluk. Al tekenend kon ik mezelf uitdrukken en toevertrouwen aan het papier."

 

Later ging Roos naar de kunstacademie, werkte als beeldend kunstenaar en maakte grote beelden van staal. Nadat Roos moeder was geworden ging zij ook aan de slag als pedagogisch medewerkster in de naschoolse kinderopvang. Aan het opleidingsinstituut Genezend Tekenen volgde Roos de opleiding tot specialist creatieve communicatie voor het basisonderwijs en de opleiding tot kindertekentherapeute. Inmiddels is Roos verbonden aan het basisonderwijs en begeleid daar kinderen zowel individueel als klassikaal. Ook in haar atelier in het Bacinol gebouw, tekent zij met ouders en kinderen.

 

Roos: "Scheppend werken is creëren van binnenuit en dat is altijd helend. Het is grip krijgen op jezelf door aandacht voor je binnenwereld. De buitenwereld trekt voortdurend aan je, je raakt jezelf zo makkelijk kwijt. Maar wie ben je nu eigenlijk, wat wil jij, wat voel je diep van binnen, durf je dat onder ogen te zien? Tekenen geeft je de mogelijkheid om denken, voelen en willen weer in balans te brengen en je zelfvertrouwen te laten groeien."

 

Foto's: "Reflecties", tekeningen in pastel en kleurpotlood op papier en hout.

 

Contactgegevens:
https://www.tekenpraktijkrooswisse.nl/