Kunstmuur agenda

April 2022 - juni 2022

Kunstenaars Arti-Shock

De kunstenaars van Galerie Arti-Shock uit Rijswijk laten werk zien in Delft op De Kunstmuur in de Salon van Huszár. Het klikt tussen Arti-Shock uit Rijswijk en Vereniging Bacinol uit Delft. Een groot project dat de samenwerking verder zal intensiveren staat voor 2021 op de agenda onder de titel 'Grens verruimend'.

 

Website: arti-shock-rijswijk.nl

Januari 2022 - maart 2022

Wim van Egmond | "Zeefruit"

Microfotograaf Wim van Egmond stelde een kleurrijke tentoonstelling samen. Vier grote foto's met piepkleine zeeëgeltjes, sponzen, krabbetjes en ander zeefruit. Een smakelijke kijk-puzzel voor wie hier na de corona-sluiting komt eten.

De panelen maken deel uit van een reeks uitvergrote landschappen van het leven in de getijdenpoeltjes aan de kust van Bretagne. De gefotografeerde organismen in de getijdenzone schuilen tijdens laagwater onder een steen, of in een poeltje tussen de rotsen.

 

Website: www.wimvanegmond.com

 


Oktober 2021 - december 2021

Ellen Rijsdorp | “Metamorfose”

Ellen Rijsdorp maakt onder de titel 'Metamorfose' een keramische wandinstallatie op 'De Kunstmuur'. Het geeft haar de unieke gelegenheid om vrijwel dagelijks te bouwen aan een muur vol keramische objecten. Een speels samenspel van grote en kleinere objecten, soms ingetogen, vaak kleurrijk. "Er komen steeds nieuwe objecten bij. Het is work in progress. Elke paar dagen is er iets nieuws te zien."

 

Website: www.ellenrijsdorp.nl

 


April 2021 - september 2021

Kunstenaars Ateliers Bacinol

'Bacinol inspireert'! Kunstenaars uit het Bacinol gebouw tonen een gezamenlijke expositie op De Kunstmuur.

 

Website: ateliersbacinol.nl


Oktober 2020 - april 2021

Edith Bons | 'Flower Power'

Het Polengmotief en Rijst in al haar gedaanten en betekenissen zijn kernwoorden in het oeuvre van Edith Bons. Het overschrijden van hokjes, het zich verzetten tegen labelen en het aan kaarten van stereotyperingen maken haar werk actueel. Zowel in haar installaties, sculpturen en 2 dimensionale werken gebruikt zij een veelheid aan materialen. Voortkomend uit een mengcultuur gebruikt zij daarom mixed media pur sang om zich te profileren.

 

Website: edithbons.nl


Juni 2020 - september 2020

Aleksandra Gaca | 'Architextiles ArtPanel'

Gaca is een pionier op het gebied van driedimensionaal geweven textiel. Ze heeft zich in twintig jaar tijd gespecialiseerd in het creëren van innovatieve weeftechnieken die ze combineert met een sensuele benadering van materialen, kleuren en patronen. Zij experimenteert met zelf ontwikkelde bindingen, bijzondere, duurzame garensoorten, en vindt de balans tussen het eeuwenoude ambacht en de meest innovatieve technologie.

 

Website: aleksandragaca.eu


Januari 2020 - mei 2020

Joost Konings | 'Verleiding'

Verleiding is van iedereen, zo ook voor Joost Konings, beeldend kunstenaar. Hij maakte een expositie die daar mee te maken heeft.

Is er verleiding door reclame, mooie plaatjes, het klimaat, lekker eten, onze leeftijd? Hoe speelt leeftijd een rol, wanneer bepaal je welke kant je opgaat? Vragen die je bezig kunnen houden. In kleurrijke werken zoekt Joost op een aantal zaken antwoord.

 

Website: atelierkonings.nl


Oktober 2019 - december 2019

Rob van Es | 'Micro kunstwerken'

De botanische kunstwerken van Rob van Es zijn door de microscoop heen gefotografeerd. Het effect is een kleurrijke vervreemding. Het ziet er indrukwekkend uit, maar waar kijk je nou eigenlijk naar? "Gelukkig hangen er bordjes bij met uitleg!"

 

Website: made-in-delft.com/


Juli 2019 - september 2019

Jacqueline Louter | 'Preserved'

Project Preserved omvat een serie bloemstillevens. Inspiratiebron zijn stillevens uit verschillende stijlperiodes in de kunst en cultuur. Het materiaal bestaat uit gevonden artificiële bloemen, fruit, vogels en insecten uit de kringloopwinkel. De recreatie van bloemstillevens is een lopend project.

 

"My floral arrangements are there only for a few moments and then they’re gone again – which is interesting in and of itself."

 

Website: jaxpix.nl