Project 'De Ontmoeting'

 

Grensoverstijgende expositie

In het Stadkantoor begint vrijdagavond 15 oktober 2022 een grensoverstijgende expositie. Wethouder Bas Vollebregt en de Rijswijkse wethouder Johanna Besteman zijn er die dag om 18.00 uur bij om deze tentoonstelling samen te openen. Logisch, want dit kunstevenement gaat over zowel Delft als Rijswijk.

 

Verrassende combinaties
Kunstenaars uit het Delftse ateliercomplex Bacinol en kunstenaars van de Rijswijkse stichting Arti-Shock trokken een paar maanden samen op. In groepjes van steeds een Delftse en een Rijswijkse kunstenaar maakten zij kunst die gaat over grenzen: de grenzen tussen Delft en Rijswijk en over de grenzen van kunstenaars uit beide gemeenten. Het resultaat is verrassend. Over het prachtige grensgebied Pasgeld, over andere Gezichten op Delft en Rijswijk en over de teloorgang van plateelbakkerij De Pauw bijvoorbeeld.

 

Workshops bij de expositie

In deze periode geven de kunstenaars ook gratis workshops over het thema Delft-Rijswijk. Workshops die verbonden zijn met het gebied 'Pasgeld' op de grens tussen beide gemeenten. Van het maken van tattoos uit de Romeinse periode van Delft en Rijswijk tot papier maken van planten uit het grensgebied. Ook plankton vissen in de Vliet tussen Delft en Rijswijk en maquettes maken van een zelfverzonnen gemeente staan op het programma. En er is meer.

 

De workshops worden gegeven in het Bacinol-gebouw aan de Hooikade 13 in Delft en in buurthuis De Drassige Driehoek in het buurtschap Pasgeld aan het Jaagpad 148D.
Meedoen? mail naar: info@ateliersbacinol.nl

 

Waar & wanneer?

Opening vrijdagavond 15 oktober 2022 18.00 uur
Delftse wethouder Bas Vollebregt en Rijswijkse wethouder Johanna Besteman openen gezamenlijk deze grensoverstijgende expositie

 

Periode
De expositie is van 15 oktober tot en met 26 november 2022 op werkdagen te zien in het Stadskantoor aan het Stationsplein.

 

Adres
Stadskantoor Delft
Stationsplein 1
2611 BV Delft