Nieuws

 

Talentboost voor Delftse jongeren

Jongeren kunnen deze maand in ateliercomplex Bacinol terecht voor een boost van hun talenten. Met steun van de gemeente Delft geven de kunstenaars hier workshops die jongeren uitdagen om nieuwe wegen in te slaan. Dat doen ze door kennis te maken met nieuwe technieken, maar ook door op een andere manier naar het maken van kunst te kijken. Bij keramiste Ellen Rijsdorp staan experimenten met verschillende soorten klei centraal. Annemiek van de Pol leert jongeren hoe je unieke logo’s kunt ontwerpen. Bij Rob van Es kunnen deelnemers tekenen met de verkeerde hand en verven met lapjes. Joost Konings gaat airbrushen. Roos Wisse leert hoe je als duo al samenwerkend boven jezelf kunt uitstijgen. En Edith Bons laat jongeren anders kijken naar beelden, met verrassende collages als resultaat.

Lees meer »

In de flow van Judith Aardse

Lijn na lijn na lijn na lijn... Het werk van de Delftse kunstenaar Judith Aardse is meditatief en brengt zowel haarzelf als de aandachtige toeschouwer in een flow. Tot eind mei zijn haar grote tekeningen in Bacinol te zien in De Salon (naast restaurant Huszar).

Lees meer »

26 februari: Vermeer-dag in Bacinol

Zondag 26 februari organiseren de kunstenaars van Bacinol 2 een Vermeer-dag.Die dag is er keuze uit 6 verschillende workshops. Allemaal geïnspireerd op het werk van Johannes Vermeer.Ben je tussen de 10 en 100, dan kun je deelnemen aan één of meer van onderstaande workshops.

Lees meer »

Heel veel gluren bij Bacinol

Met twee acts bij de kunstenaars van Bacinol én een superband bij Huszar (ook Bacinol) gaat zondagmiddag 5 februari het dak eraf aan de Hooikade 13! Die dag is het Gluren bij de Buren in Delft. Bacinol heeft dit huiskamerfestival tot kunst verheven. Vandaar dat deze zondagmiddag ook de meeste ateliers open staan voor het publiek. Altijd leuk om de kunstenaars tussen de bedrijven door aan het werk te zien.

Lees meer »

De amuse van het Vermeerjaar

De expositie 'Bacinol ontmoet Vermeer' in het stadskantoor van de gemeente Delft is verlengd tot 10 februari. En laat die datum nou precies het officiële startmoment zijn van het Vermeerjaar. De Vermeer-gerelateerde kunstwerken van de Bacinol-kunstenaars kunnen dus de boeken in als de amuse van het Vermeerjaar.Gaat het zien: op alle werkdagen in het stadskantoor aan het Stationsplein. Je kunt er trouwens ook een brief aan Vermeer schrijven...

Lees meer »

Wilma Keizer in De Salon

De Delftse kunstenaar Wilma Keizer steelt met twee grote schilderijen tot en met maart de show in De Salon. In deze exporuimte in Bacinol (naast brasserie Huszar) laat zij twee door Monet geïnspireerde waterlandschappen zien. Maar dan niet met dromerigheid van de Franse meester, maar met de speelse dwarsigheid van Keizer.

Lees meer »

In iedereen schuilt een Meisje met de Parel

In het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 oktober (Delftse Atelierroute) kunnen bezoekers zich van 12.00 tot 17.00 uur in het Delftse ateliercomplex Bacinol aan de Hooikade 13 laten fotograferen als Het Meisje met de Parel. Niet in complete outfit, maar alleen met De Parel. En met de juiste pose natuurlijk. Onder de deelnemers wordt een kunstwerk verloot.

Lees meer »

De ontmoeting, wordt vervolgd

Mariska Mallee (kunstenaar van Arti-shock ) en Ellen Rijsdorp hebben de vruchtbare samenwerking die ontstond tijdens  ‘De Ontmoeting” voortgezet. Zij hebben gereageerd op De Open Call- “Ode aan de natuur” in de kloostertuin Onze lieve Vrouwe Ter Nood in Heiloo.

Lees meer »

Wethouder opent Pakje Kunst in Bacinol

Wethouder Frank van Vliet trok woensdag 14 september een kunstwerkje van de Delftse kunstenaar Noëlle van der Hagen uit de Pakje Kunst-automaat in het Bacinol-gebouw, waarmee deze 4 euro-automaat officieel voor geopend werd verklaard. Ondertussen hebben al veel andere bezoekers een kunstverrassing uit de automaat gehaald.

Lees meer »

Open Monumentendag 11 september

Zondag 11 september 12.00 tot 17.00 uur: open ateliers bij de kunstenaars van Bacinol (Hooikade 13 Delft) tijdens Open Monumentendag. Ook rondleidingen door oud-medewerkers van Braat en een historische expositie over de oude Braat-fabriek.

Lees meer »