Nieuws

 

26 februari: Vermeer-dag in Bacinol

Zondag 26 februari organiseren de kunstenaars van Bacinol 2 een Vermeer-dag.Die dag is er keuze uit 6 verschillende workshops. Allemaal geïnspireerd op het werk van Johannes Vermeer.Ben je tussen de 10 en 100, dan kun je deelnemen aan één of meer van onderstaande workshops.

Lees meer »

Heel veel gluren bij Bacinol

Met drie acts bij de kunstenaars van Bacinol én een superband bij Huszar (ook Bacinol) gaat zondagmiddag 5 februari het dak eraf aan de Hooikade 13! Die dag is het Gluren bij de Buren in Delft. Bacinol heeft dit huiskamerfestival tot kunst verheven. Vandaar dat deze zondagmiddag ook de meeste ateliers open staan voor het publiek. Altijd leuk om de kunstenaars tussen de bedrijven door aan het werk te zien.

Lees meer »

De amuse van het Vermeerjaar

De expositie 'Bacinol ontmoet Vermeer' in het stadskantoor van de gemeente Delft is verlengd tot 10 februari. En laat die datum nou precies het officiële startmoment zijn van het Vermeerjaar. De Vermeer-gerelateerde kunstwerken van de Bacinol-kunstenaars kunnen dus de boeken in als de amuse van het Vermeerjaar.Gaat het zien: op alle werkdagen in het stadskantoor aan het Stationsplein. Je kunt er trouwens ook een brief aan Vermeer schrijven...

Lees meer »

Wilma Keizer in De Salon

De Delftse kunstenaar Wilma Keizer steelt met twee grote schilderijen tot en met maart de show in De Salon. In deze exporuimte in Bacinol (naast brasserie Huszar) laat zij twee door Monet geïnspireerde waterlandschappen zien. Maar dan niet met dromerigheid van de Franse meester, maar met de speelse dwarsigheid van Keizer.

Lees meer »

In iedereen schuilt een Meisje met de Parel

In het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 oktober (Delftse Atelierroute) kunnen bezoekers zich van 12.00 tot 17.00 uur in het Delftse ateliercomplex Bacinol aan de Hooikade 13 laten fotograferen als Het Meisje met de Parel. Niet in complete outfit, maar alleen met De Parel. En met de juiste pose natuurlijk. Onder de deelnemers wordt een kunstwerk verloot.

Lees meer »

De ontmoeting, wordt vervolgd

Mariska Mallee (kunstenaar van Arti-shock ) en Ellen Rijsdorp hebben de vruchtbare samenwerking die ontstond tijdens  ‘De Ontmoeting” voortgezet. Zij hebben gereageerd op De Open Call- “Ode aan de natuur” in de kloostertuin Onze lieve Vrouwe Ter Nood in Heiloo.

Lees meer »

Wethouder opent Pakje Kunst in Bacinol

Wethouder Frank van Vliet trok woensdag 14 september een kunstwerkje van de Delftse kunstenaar Noëlle van der Hagen uit de Pakje Kunst-automaat in het Bacinol-gebouw, waarmee deze 4 euro-automaat officieel voor geopend werd verklaard. Ondertussen hebben al veel andere bezoekers een kunstverrassing uit de automaat gehaald.

Lees meer »

Open Monumentendag 11 september

Zondag 11 september 12.00 tot 17.00 uur: open ateliers bij de kunstenaars van Bacinol (Hooikade 13 Delft) tijdens Open Monumentendag. Ook rondleidingen door oud-medewerkers van Braat en een historische expositie over de oude Braat-fabriek.

Lees meer »

Pop-up expo 24 juli

Rob van Es is al een tijdje bezig met het geven van een cursus schilderen met als thema 'Zo mooi kan lelijk zijn'. De resultaten van de cursisten zijn zondagmiddag 24 juli te bewonderen in de gang bij onze ateliers. 

Lees meer »

Subtiele papierkunst

In De Salon (naast Huszar) in het Bacinol-gebouw is deze zomer een prachtige expositie te zien met subtiel werk van papierkunstenaar Elise Kloppers. Zij heeft haar atelier in het Bacinol-gebouw.

Lees meer »

Rijn-Schiekanaal stroomt door Stadskantoor

Het 35-meter lange panorama-kunstwerk van het Rijn-Schiekanaal hangt tot 25 mei in het Stadskantoor van Delft. Het zijn 51 tekeningen die in een aansluitende rij het landschap tussen 't Haantje en de brug bij de Plaspoelpolder laten zien. Kinderen, jongeren, ouderen, azc-bewoners en kunstenaars uit Delft en Rijswijk werkten hier aan mee. Het project is een onderdeel van De Ontmoeting. Dat is het samenwerkingsproject van Delftse kunstenaars uit ateliercomplex Bacinol en Rijswijkse kunstenaars van kunstenaarsorganisatie Arti-Shock, waarbij zij elkaars grenzen en de grenzen van beide gemeenten verkennen.

Lees meer »

Arti-Shock in Bacinol

Werk van zes kunstenaars van de Rijswijke kunstenaars-organisatie Arti-Shock is tot eind juni te zien op de kunstmuur van Bacinol in restaurant Huszar. De expositie maakt deel uit van De Ontmoeting, een reeks evenementen waarbij Delftse kunstenaars van Bacinol en Rijswijkse kunstenaars van Arti-Shock samenwerken en elkaar inspireren.

Lees meer »