25 november: MicroKunstMarkt in hal van Bacinol
Kleine kunstwerkjes voor de Sint en onder de kerstboom
Kleine kunstwerkjes voor de Sint en onder de kerstboom
Kunstenaars van de Vereniging Bacinol hangen tot eind van het jaar in De Salon (naast Huszar en dús in Bacinol). Een divers en veelkleurig overzicht. Visitekaartjes zeg maar voor iedereen die het werk van deze kunstenaars en workshopgevers nog niet kent. Kom maar kijken.
In het Van Leeuwenhoek-jaar (2023) geven de kunstenaars van Bacinol uiteenlopende workshops met een Antoni-twist. Het Science Centre Delft van de TU-Delft ondersteunt dit.
Zondag 15 oktober is Bacinol aan de Hooikade 'the place to be'! In dit gebouw werken allemaal kunstenaars in hun ateliers. Speciaal voor het festival hebben we een dag vol met workshops georganiseerd die draait om de wereldberoemde Antoni van Leeuwenhoek. Jij kunt zelf aan de slag in de ateliers van de kunstenaars!
Rob van Es
Fotografie is spelen met licht, het componeren van een beeld, omgaan met techniek. Fotografie is reizen, op bijzondere plekken komen en veel mensen ontmoeten. Fotografie is communiceren. Fotografie is prachtig.
Bacinol staat in het teken van microscopist Antoni van Leeuwenhoek.
Jongeren kunnen deze maand in ateliercomplex Bacinol terecht voor een boost van hun talenten. Met steun van de gemeente Delft geven de kunstenaars hier workshops die jongeren uitdagen om nieuwe wegen in te slaan. Dat doen ze door kennis te maken met nieuwe technieken, maar ook door op een andere manier naar het maken van kunst te kijken. Bij keramiste Ellen Rijsdorp staan experimenten met verschillende soorten klei centraal. Annemiek van de Pol leert jongeren hoe je unieke logo’s kunt ontwerpen. Bij Rob van Es kunnen deelnemers tekenen met de verkeerde hand en verven met lapjes. Joost Konings gaat airbrushen. Roos Wisse leert hoe je als duo al samenwerkend boven jezelf kunt uitstijgen. En Edith Bons laat jongeren anders kijken naar beelden, met verrassende collages als resultaat.
foto: Michiel de Haan
Lijn na lijn na lijn na lijn... Het werk van de Delftse kunstenaar Judith Aardse is meditatief en brengt zowel haarzelf als de aandachtige toeschouwer in een flow. Tot eind mei zijn haar grote tekeningen in Bacinol te zien in De Salon (naast restaurant Huszar).
Zaterdag 25 en zondag 26 februari tonen de kunstenaars uit Bacinol het hele weekend werk geïnspireerd op Johannes Vermeer in de Salon van café/brasserie Huszar.
Twee kunstenaars van Ateliers Bacinol zijn dit jaar aanwezig op het Highlight Delft.
Zondag 26 februari organiseren de kunstenaars van Bacinol 2 een Vermeer-dag.Die dag is er keuze uit 6 verschillende workshops. Allemaal geïnspireerd op het werk van Johannes Vermeer.Ben je tussen de 10 en 100, dan kun je deelnemen aan één of meer van onderstaande workshops.
Met twee acts bij de kunstenaars van Bacinol én een superband bij Huszar (ook Bacinol) gaat zondagmiddag 5 februari het dak eraf aan de Hooikade 13! Die dag is het Gluren bij de Buren in Delft. Bacinol heeft dit huiskamerfestival tot kunst verheven. Vandaar dat deze zondagmiddag ook de meeste ateliers open staan voor het publiek. Altijd leuk om de kunstenaars tussen de bedrijven door aan het werk te zien.
De expositie 'Bacinol ontmoet Vermeer' in het stadskantoor van de gemeente Delft is verlengd tot 10 februari. En laat die datum nou precies het officiële startmoment zijn van het Vermeerjaar. De Vermeer-gerelateerde kunstwerken van de Bacinol-kunstenaars kunnen dus de boeken in als de amuse van het Vermeerjaar.Gaat het zien: op alle werkdagen in het stadskantoor aan het Stationsplein. Je kunt er trouwens ook een brief aan Vermeer schrijven...
De Delftse kunstenaar Wilma Keizer steelt met twee grote schilderijen tot en met maart de show in De Salon. In deze exporuimte in Bacinol (naast brasserie Huszar) laat zij twee door Monet geïnspireerde waterlandschappen zien. Maar dan niet met dromerigheid van de Franse meester, maar met de speelse dwarsigheid van Keizer.
Kunstenaars van atelier-complex Bacinol laten zich inspireren door Vermeer.
Annemiek van de Pol fotografeert gemaalhuisjes. Kleine huisjes op prachtige locaties. Je zou er willen wonen. Maar dat is helaas niet mogelijk.