15 oktober: Cultuurbarbaren in Bacinol

Gepubliceerd op 14 september 2023 om 10:53

Zondag 15 oktober is Bacinol aan de Hooikade 'the place to be'! In dit gebouw werken allemaal kunstenaars in hun ateliers. Speciaal voor het festival hebben we een dag vol met workshops georganiseerd die draait om de wereldberoemde Antoni van Leeuwenhoek. Jij kunt zelf aan de slag in de ateliers van de kunstenaars!

Twee workshops, limo en iets lekkers
Een ticket voor deze dag vol kunst kost € 15,- en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Van 14.00 t/m 16.30 uur doe je mee aan twee workshops waarin je echt iets bijzonders gaat maken. Tussendoor krijg je limo en wat lekkers van restaurant Huszar. De rest van de festivalweek wordt jouw werk tentoongesteld in een échte kunstexpositie in Bacinol en daarna mag je de kunstwerken uiteraard mee naar huis nemen.

Je volgt twee workshops
Er worden deze dag in totaal zeven verschillende workshops gegeven, jij wordt ingedeeld bij twee workshops. Je kunt je inschrijven bij je workshops naar keuze via het online formulier dat in de email staat die je ontvangt nadat je een kaartje hebt gekocht. We houden zoveel mogelijk rekening met je voorkeur bij de indeling van de groepen.

Let op! Je kunt dit formulier tot uiterlijk zaterdag 14 oktober 20 uur invullen, daarna zijn de inschrijvingen gesloten.

Aanmelden gaat via Cultuurbarbaren met deze link.

Deze workshops zijn kids only, ouders zijn niet aanwezig. Je kunt natuurlijk wel in de herfstvakantie het werk van je kind bewonderen in de expositie!

 

Workshops

Gekke diertjes en doosjes van klei
Bij keramist Ellen Rijsdorp kun je de fantasiedieren maken die Antoni van Leeuwenhoek in de 17de eeuw onder z’n microscoop zag. Gekke dieren die je nog nooit gezien hebt. Of misschien maak je er een heel speciaal doosje voor van klei. Laat je fantasie maar gaan!

Van stofje naar vet sieraad
Bij kunstenaar en microscopist Rob van Es kijk je door microscopen. Leuker nog: je gaat als een echte laboratorium-pro zelf een preparaat maken van een heel klein stukje plant. Dit behandel je met inkt en dan zie je door de microscoop iets prachtigs: een vet sieraad!

Maak je eigen microscoop
Met een klein plastic bolletje en een stukje karton knutsel je zo een microscoop in elkaar. En hij doet het ook nog! Aan het eind van de workshop van kunstenaar en microscopist Wim van Egmond kijk je met jouw eigen microscoop naar piepkleine dingen die je nog nooit hebt gezien.

Een tattoo van een waanzinnig klein diertje
Antoni van Leeuwenhoek zag piepkleine diertjes door z’n microscoop die je normaal niet kunt zien. Van zo’n diertje ga je bij kunstenaar Joost Konings een tijdelijke tattoo maken. Niemand heeft zo’n tattoo van een diertje van Antoni van Leeuwenhoek. Alleen jij!

Anders naar jezelf kijken
Van Leeuwenhoek zag veel dingen voor het eerst. Daardoor ging men anders naar zichzelf en anderen kijken. Bij kunstenaar Roos Wisse ga je ook anders naar jezelf kijken. Teken de omtrek van je lichaam, zoek in tijdschriften naar plaatjes die iets over jou vertellen en plak het erin.

Een doosje Van Leeuwenhoek-kauwgum
Wel eens gehoord van Van Leeuwenhoek-kauwgum? Dat is hard van buiten, maar als je er op kauwt wordt het zacht en heet. Maak bij ontwerper en kunstenaar Annemiek van de Pol een ontwerp voor het doosje waarin deze kauwgum wordt verkocht. En verzin een toffe naam!

Aanmelden gaat via Cultuurbarbaren met deze link.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.