19 oktober: Jongerendag in Bacinol

Gepubliceerd op 14 september 2023 om 10:53

Donderdagmiddag 19 oktober gaan Bacinol-kunstenaars van 14.00 tot 16.00 uur aan het werk met talentvolle jongeren. Het gaat om jongeren die door geldgebrek of andere omstandigheden niet zomaar een cursus of workshop kunnen volgen. Bacinol wil hen een talentboost geven, zodat ze hun creativiteit verder kunnen ontwikkelen.

 

Dit is het programma.

 

Keramiste Ellen Rijsdorp: Werken met het aardse goud

Wat kun jij met klei? Kun je verschillende kleisoorten met elkaar combineren? Kun je daar mee bouwen, vervormen, kneden, scheuren, spelen?  Wil je een abstract wandobject maken of juist een doosje voor een dierbaar sieraad?

Heb je zin in deze uitdaging? Ontdek wat er allemaal mogelijk is met het aardse goud.

Na afloop worden de werkstukken gestookt en geglazuurd.

 

Annemiek van de Pol: Logo’s ontwerpen als een baas

Kijk om je heen: we worden overstelpt met logo’s, symbolen en tags. Het dagelijks leven zit boordevol met dit soort toegepaste kunst. In deze workshop leren we logo’s, symbolen en tags te herkennen en onderzoeken we de functie van deze beelden. Maar vooral, we gaan na hoe ze zijn ontstaan en wat ze zo uniek maakt. Je kruipt in de huid van de grafisch vormgever en gaat aan de slag om als een baas zelf een professioneel logo, symbool of tag te maken.

 

Rob van Es: Dus jij denkt dat je kunt tekenen?

Iets mooi natekenen is eigenlijk helemaal niet zo knap. Het is een trucje, een beetje saai zelfs. In deze workshop gaan we lelijke dingen maken. Veel spannender. We gaan tekenen met de verkeerde hand (links, als je rechts bent. Of juist andersom) en we gaan schilderen met lapjes in plaats van met kwasten. Dat lijkt niks op te leveren, maar als je loskomt van het idee dat het goed op iets moet lijken of dat het binnen de lijntjes moet passen, ontstaat er iets dat veel mooier is: een wild kunstwerk dat raadselachtig is en vragen oproept.

 

Joost Konings: Schilderen met een compressor

In deze workshop ga je airbrushen. Dat is schilderen met pistooltjes en een compressor. 

Na wat oefenen gaan we aan de slag met een ontwerp. Dat kan met of zonder een mal (een uitgesneden of uitgeknipte vorm). Airbrushen is een ervaring. Het is een uitstekende manier om je kunstzinnig uit te leven en tegelijkertijd je vaardigheden aan te scherpen. Joost heeft heel veel ervaring met deze techniek. In deze workshop kan hij je daarom tips geven waarmee je verder komt als je later ook zelf wil gaan airbrushen.

Let op: de gebruikte inkt kan afgeven op je kleding. Trek dus niet je duurste outfit aan.

 

Edith Bons: Collages maken zoals je nog nooit deed

Een workshop in de gemengde techniek, waarbij de collage de hoofdrol speelt. Je leert op een andere manier naar je omgeving te kijken. Dat begint met het goed kijken naar het werk van Edith Bons. Welke materialen gebruikt zij en hoe doet ze dat? Hebben de materialen door de toepassing een andere betekenis gekregen? Moeilijk? Valt wel mee. Na het kijkonderzoek maak je je eigen collage en probeer je los te komen van wat je ziet en zet je je eigen verveelding aan het werk. Op dat moment begint het creatieve avontuur.

 

Meedoen? Maak een eerste en een tweede keus uit het programma en mail naar: info@ateliersbacinol.nl


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.