Uitstel met een vleugje Corona

Gepubliceerd op 13 april 2020 om 16:17

‘Groeten uit Delft’ zo heet de geplande expositie van kunstenaars van het Delftse collectief Vereniging Bacinol.  Van 19 april tot en met 7 mei zou deze tentoonstelling te zien zijn in galerie Arti-Shock in de Schoolstraat 26 in Rijswijk. Maar toen kwam het Coronavirus…. Daarom is besloten deze Delftse expositie in Rijswijk door te schuiven naar 2021.

 

Virtuele expositie

Helemaal doorschuiven? Niet helemaal. Op deze site is nu een virtuele expositie te zien, met een selectie van het werk dat straks op de fysieke expositie in Arti-Shock te zien is.

Etalage expositie

En voor wie dat nog niet ‘echt’ genoeg is: van 17 april tot en met 20 mei hebben Bacinol-kunstenaars de etalage van expositieruimte Arti-Shock ingericht. Gescheiden door corona-bestendig etalageglas kun je daar van enkele Bacinol-kunstenaars een voorproefje van de expositie van 2021 zien.

 

Samenwerking Delft en Rijswijk

De expositie bij Arti-Shock staat niet op zichzelf. Het klikt namelijk wel tussen Arti-Shock en de Vereniging Bacinol. Vandaar deze expositie. De Bacinol-kunstenaars waren najaar 2019 te zien in de bibliotheek van Rijswijk. Ben Stolk van Arti-Shock opende toen de expositie.

Een groot samenwerkingsproject staat voor de zomer van 2021 op de agenda. Onder de titel ‘Gezicht op Delft / Gezicht op Rijswijk’ willen kunstenaars van Bacinol en van Arti-Shock dan zoveel mogelijk mensen op de been brengen. Doel is dan om over en weer een kunstzinnige indruk te geven van deze twee aan elkaar grenzende gemeenten.

 

Actuele Delftse kunst

Maar eerst ‘Groeten uit Delft’: nu virtueel en in de etalage van Arti-Shock. Van 24 januari t/m 11 februari 2021 in de gehele galerie van Arti-Shock. Voor nu en straks: gelaagde foto’s van bloemenstillevens van Jacqueline Louter, intuïtief tekenwerk van Roos Wisse, collages met verrassende materialen van Edith Bons, zwoele schilderijen van Joost Konings, geraffineerd textiel van Aleksandra Gaca, betoverende keramiek van Ellen Rijsdorp en nooit eerder geziene werelden in de microscoopfoto’s van Rob van Es en Wim van Egmond.

 

Galerie Arti-Shock, Schoolstraat 26 in Rijswijk, www.arti-shock-rijswijk.nl