Haal Bacinol in huis

Gepubliceerd op 6 mei 2020 om 12:01

Het is in deze coronatijd stil in de ateliers in het Bacinol-gebouw aan de Hooikade. Geen bezoekers om naar kunstwerken te komen kijken en geen workshops. En dus besloten een aantal kunstenaars hier om de zaak om te draaien: kunstwerken van Bacinol-kunstenaars verhuizen tijdelijk naar de mensen thuis.

 

Haal Bacinol in huis’ heet deze actie en het werkt zo. Zaterdagmiddag 16 mei staan in de ruime hal van het Bacinol-gebouw tien kunstwerken uitgestald. Wie wil, kan er eentje komen uitzoeken. De betreffende kunstenaars zijn aanwezig voor een toelichting. Eind van de middag wordt het kunstwerk dan aan huis geleverd. En daar mag het twee maanden kosteloos hangen of staan. Daarna wordt het weer opgehaald. Maar kopen mag natuurlijk ook. Het gaat om schilderijen, hangklare prints van microscoopfoto’s en bijzondere keramiek van Joost Konings, Wim van Egmond, Ellen Rijsdorp en Rob van Es.

 

Rob van Es: ‘We horen graag waarom mensen het kunstwerk dat zij in huis halen mooi of interessant vinden. We willen met deze actie ook een signaal afgeven dat de kunstenaars in de Bacinol-ateliers nog gewoon aan het werk zijn.’

 

Wie mee wil doen, kan zaterdag 16 mei tussen 14.00 en 16.00 uur langskomen bij Bacinol aan de Hooikade 13 (het gebouw waar ook restaurant Huszar zit). Alles is in de entreehal zo opgesteld dat mensen royaal afstand van elkaar kunnen houden. Om de toeloop in goede banen te leiden, kunnen liefhebbers van tevoren hun komst aanmelden op info@robvanes.nl. Dan kan het bezoek bij veel belangstelling worden ingeroosterd.

 

Delftse Post "Haal Bacinol in huis"
Delft Op Zondag "Haal Bacinol in huis"

 

 

Vlnr Joost Konings, Wim van Egmond en Rob van Es


«   »