Bacinol experience

Gepubliceerd op 13 juli 2020 om 20:23

Delft krijgt weer een kunstuitleen: in het Bacinol-gebouw aan de Hooikade. Vier keer per jaar is hier een kunstevenement – de Bacinol Experience – waarbij bezoekers voor een paar euro per maand een kunstwerk kunnen huren van een aantal kunstenaars in Bacinol of ook meteen een kunstwerk kunnen kopen.


Bacinol Experience

De kunstuitleen van Bacinol past in een lange traditie. Tijdenlang was er een kunstuitleen in de openbare bibliotheek. Sinds een paar jaar is die ter ziele. Een aantal kunstenaars die in Bacinol hun ateliers hebben, vullen dat gat nu in. Zaterdag 5 september is de eerste uitleendag. Die middag staan in Bacinol een aantal atelierdeuren open. Bezoekers zien de kunstenaars aan het werk, er is wat te drinken en te eten en liefhebbers kunnen meedoen aan mini-workshops. Daarbij kunnen mensen die dag ook kunst kopen of huren. Huren  kan voor een termijn van een kwartaal. Na drie maanden is er weer een nieuwe Bacinol Experience. Mensen kunnen dan hun werk terugbrengen, verlengen of eventueel iets nieuws uitzoeken. Maar kopen mag natuurlijk ook.


Wisselende collectie

Het aanbod bestaat uit een steeds wisselende collectie van schilderijen, grafiek, kunstfoto’s, collages en keramiek. Naast de  Bacinol-kunstenaars wordt elk kwartaal een gastkunstenaar uitgenodigd die zijn of haar werk hier te huur aanbiedt. 

 

Delftse Post "Delft krijgt weer een kunstuitleen"

 

Zie ook onze webpagina Bacinol Experience

 

Foto: Rob van Es


«   »