De ontmoeting

Gepubliceerd op 30 mei 2021 om 12:27

Kunstenaars morrelen aan grens Delft-Rijswijk

 

Nu corona snel aan kracht inboet, gaan acht Delftse kunstenaars uit het Bacinol-gebouw aan de Hooikade en acht kunstenaars van de Rijswijkse kunstenaarsvereniging Arti-Shock met elkaar samenwerken. ‘De ontmoeting’ heet het kunstproject.

Bacinol-kunstenaar Rob van Es: ‘Rijswijkse en Delftse kunstenaars werken op maar een paar kilometer van elkaar vandaan. Maar werken ze daardoor anders? Kunnen ze een grensverleggende aanvulling op elkaar vormen?’

Er zijn verrassende antwoorden in voorbereiding. Daarbij verkennen de kunstenaars ook letterlijk de grenzen van Delft en Rijswijk. Met kunstwandelingen in het grensgebied en met projecten die mensen stimuleert anders te kijken naar de grens tussen deze twee gemeenten. Ook komen er workshops waaraan inwoners van Delft en Rijswijk mee kunnen doen.

De resultaten zijn komend najaar te zien in het Stadskantoor van de gemeente Delft. Ook staan exposities op de Kunstmuur in de Salon (Bacinol gebouw), bij galerie Arti-Shock in Rijswijk en in de Rijswijkse bibliotheek op stapel. 

Kunstenaar Ben Stolk van Arti-Shock: ‘Tegen die tijd kennen we elkaar waarschijnlijk zo goed dat het helemaal niet zo gek zou zijn om de grens tussen Delft en Rijswijk definitief op te heffen.’

 

Delftse Post "Delftse en Rijswijkse kunstenaars morrelen aan de stadsgrens"

Algemeen Dagblad "Delftse en Rijswijkse kunstenaars gaan samen kunst maken"

 

Kunstenaars uit Rijswijk en Delft ontmoetten elkaar in het Bacinol-gebouw.