Bacinol en Highlight Delft

Gepubliceerd op 25 oktober 2021 om 16:29

Bacinol doet in november volop mee aan Highlight Delft, het drie avonden durende evenement op het snijvlak van kunst, licht en wetenschap.
Er zijn twee routes: één op Delft Campus en één in ‘Nieuw Delft’. Deze laatste loopt van het Bacinol gebouw naar  Station Delft.

Op de route 'Nieuw Delft' is veel te zien. Om te beginnen bij Bacinol

  • In de havenkom voor de deur van Bacinol drijft onder de titel Sunset in Delft’ een enorme zon van Mike Rijnierse & Ludmilla Rodrigues.
  • Op de hoek van de Hooikade en de Zuidwal staan twee zeecontainers. Van binnenuit worden aan de voorzijde van de containers op schermdoek microscopische beelden van planten getoond. Deze presentatie van Rob van Es heet ‘Botanic Survivors’ en gaat in op slimme vondsten van planten om te overleven in ongunstige omstandigheden.
  • Bezoekers komen via de hoofdingang van Bacinol het gebouw binnen en lopen dan verder door de ateliergang. Via de gang komen bezoekers vervolgens in het aangrenzende atrium van het voormalige GGD-gebouw. Daar geven robots een concert. Het gaat om het 'Pandemic Robot Orchestra' van Doris Aschenbrenner en Bruno Kramm.
  • Via de achteruitgang van Bacinol komen de bezoekers dan op het parkeerterrein gelegen achter ons gebouw, waar twee zeecontainers staan waaruit Wim van Egmond prachtbeelden van waterorganismen toont. Algae Exposed’ – zo heet zijn bijdrage - laat zien dat micro-organismen van wezenlijk belang zijn voor een gezonde atmosfeer op aarde.

Het festival is donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 november, steeds van 17.30 tot 23.30 uur.
Voor meer informatie en tickets: www.highlightdelft.nl


De Gemeente Delft en het Mondriaan Fonds ondersteunen de presentaties van Wim van Egmond en Rob van Es.

 

Beeld: Wim van Egmond

Beeld: Rob van Es