Delftse kunst in Rijswijkse galerie

Gepubliceerd op 3 februari 2022 om 10:56

De kunstenaars van ateliercomplex Bacinol verhuizen tijdelijk naar Rijswijk. Althans hun kunstwerken dan. Ze exposeren met elkaar in galerie Arti-Shock van de gelijknamige kunstenaarsvereniging in Rijswijk. De expositie in deze galerie in de Schoolstraat is onderdeel van de Ontmoeting. Zo heet de uitwisseling van Delftse en Rijswijkse kunst. Vorig jaar leverde dat een Delft-Rijswijkse expositie op in het Delftse Stadskantoor. Later deze maand gebeurt hetzelfde in de centrale bibliotheek van Rijswijk. Maar nu eerst een mooie afgewogen expositie van alleen maar Delftse kunstenaars in het hartje van Rijswijk bij Arti-Shock met de toepasselijke naam ‘Groeten uit Delft.’

 

Edith Bons is één van de deelnemende Delftse kunstenaars. Edith: ‘We zijn als Bacinol-kunstenaars toch al vaak samen aan het werk. Dat verbindt. Maar het is ook voor ons verrassend om een selectie van ons werk zo bij elkaar te zien in de intieme galerie van Arti-Shock.’ Edith heeft Indonesische roots en werkt veel met rijstkorrels. In de expo in Arti-Shock gebruikt ze rijst als vruchtbaarheidssymbool.

 

De deelnemende Delftse kunstenaars zijn: Ellen Rijsdorp, Jacqueline Louter, Roos Wisse, Edith Bons, Joost Konings, Wim van Egmond, Rob van Es, Elise Kloppers, Annemiek van de Pol en Judith Aardse.

‘Groeten uit Delft’. Van 12 februari tot en met 3 maart in Galerie Arti-Shock, Schoolstraat 26 in Rijswijk.

werk van Edith Bons getiteld: TOUCH ME!’

Gemengde techniek
23,5x30x3 cm

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.