Ellen in Wonderland

Gepubliceerd op 21 februari 2022 om 09:34

Scherven van de Delfts-blauw fabriek Heinen krijgen een nieuw leven in het keramiek-atelier van Ellen Rijsdorp in het kunstgebouw van Bacinol. Samen met collega-kunstenaar Resie Schlooz werkt ze aan een unieke combinatie. Ellen Rijsdorp gebruikt klei uit de grond van buurtschap Pasgeld (op de grens van Delft en Rijswijk). En Resie Schlooz heeft een schat aan scherven die ze kocht bij keramiekmaker Heinen. Zo ontstaan wonderlijke en unieke figuren die zo weggelopen lijken te zijn uit het kinderboek Alice in Wonderland.

De creaties van Resie Schlooz en Ellen Rijsdorp vormen één van de projecten van ‘De Ontmoeting’. Zo heet de samenwerking van Delftse kunstenaars uit het Bacinol-gebouw en Rijswijkse kunstenaars van Vereniging Arti-Shock. Muren en vitrines vol speelse resultaten van deze Delfts-Rijswijkse samenwerking zijn tot en met 2 april te zien in de bibliotheek van Rijswijk, Generaal Eisenhowerplein 101.

Onderdeel van het evenement is het werken aan een 35 meter lang panorama van het Rijn-Schiekanaal tussen Delft en Rijswijk. Iedereen die wil, kan daaraan in de Rijswijkse bieb meewerken op de middagen (14.00 - 17.00 uur) van 22, 23, 24 en 25 februari. Op vrijdag 25 februari komen de Delftse wethouder Bas Vollebregt en de Rijswijkse wethouder Johanna Besteman om 16.00 uur naar de Rijswijkse bibliotheek om het allerlaatste stukje van het 35 meter lange panorama te schilderen.

 

links Ellen Rijsdorp en rechts Resie Schlooz


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.