Home » Nieuws

Nieuws

 

Flowerpower artist talk! (afgelast)

Op 13 december zou Edith Bons een artist talk houden over haar expositie Flowerpower. De artisttalk kan echter helaas niet doorgaan vanwege Covid-19. De tentoonstelling zelf is wel te bekijken. Als u een take-away ophaalt bij Huszár bijvoorbeeld ;-)

Lees meer »

Workshop cliënten Dock van Delft

Creatief op afstandDe vaste deelnemers van bezoekerscentrum Dock van Delft die last hebben van lichte dementie deden 29 september mee aan creatieve workshops in de ateliers van Bacinol. Vooraf genoten ze op uitnodiging van de kunstenaars van koffie met gebak op de terrasboot van Huszar. Op gepaste afstand van elkaar. Dat wel.

Lees meer »

25ste Delftse Atelierroute

Tijdens de 25ste editie van de Delftse atelierroute zijn de ateliers van de exposerende kunstenaars van de herfstsalon weer te bezoeken. Ook in ons Bacinol gebouw (Hooikade 13 in Delft) zullen een aantal ateliers toegankelijk zijn voor publiek. Bacinol kunstenaars Ellen Rijsdorp, Joost & Yara Konings, Roos Wisse, Rob van Es en Wim van Egmond doen dit jaar mee.

Lees meer »

Bacinol Experience slaat aan

Ruim 100 bezoekers kwamen zaterdag 5 september - op gepaste afstand - af op de Bacinol Experience. Rondsnuffelen in de ateliers, praten met kunstenaars, lekkere hapjes en gitaarmuziek van Jaap Kaiser.

Lees meer »

Bacinol experience

Delft krijgt weer een kunstuitleen: in het Bacinol-gebouw aan de Hooikade. Vier keer per jaar is hier een kunstevenement – de Bacinol Experience – waarbij bezoekers voor een paar euro per maand een kunstwerk kunnen huren van een aantal kunstenaars in Bacinol of ook meteen een kunstwerk kunnen kopen.

Lees meer »

Hier groeit 1 radijszaadje

Wim van Egmond is begonnen. In zijn Bacinol-atelier komt een serie zelfgefabriekte kastjes waarmee hij met tweedehands camera’s timelapse opnamen gaat maken van schimmels en allerhande groeiprocessen. De kop is eraf. Maandagochtend 5 juli werd 1 radijszaadje in een afgedekt en goed belicht bakje in de grond gestoken. De camera klikt inmiddels elke 7 minuten en 20 seconden een keer. Een hele week lang. Misschien wel langer. Wordt vervolgd!

Lees meer »

3D geweven textiel op De Kunstmuur

Tot eind september 2020 presenteert Aleksandra Gaca ARCHITEXTILES ArtPanels op De Kunstmuur.De compositie bestaat uit 3D geweven, akoestische stoffen RHOMBUS en BLOKKO, in een kleurrijk en verrassend palet. 

Lees meer »

Haal Bacinol in huis

Het is in deze coronatijd stil in de ateliers in het Bacinol-gebouw aan de Hooikade. Geen bezoekers om naar kunstwerken te komen kijken en geen workshops. En dus besloten een aantal kunstenaars hier om de zaak om te draaien: kunstwerken van Bacinol-kunstenaars verhuizen tijdelijk naar de mensen thuis.

Lees meer »

Etalage expositie in Algemeen Dagblad

Delftse kunstenaars tonen werk achter de ramen: ‘Zo zien mensen nog steeds onze kunst in deze tijd’Waar overal musea en galerieën gesloten zijn door de coronacrisis, is bij Galerie Arti-Shock in Rijswijk een etalage-expositie te zien van Delftse kunstenaars van Bacinol. Achter de ramen van de galerie tonen de kunstenaars hun expositie Groeten uit Delft. ,,We merken dat onze kunst nu al veel meer de aandacht trekt van voorbijgangers.”

Lees meer »

Bacinol-kunstenaars in Rijswijkse etalage

Alle galeries en musea zijn dicht. De Delftse kunstenaars uit het gebouw van Bacinol aan de Hooikade vonden een alternatief. Bij Galerie Arti-Shock in de Schoolstraat in Rijswijk hebben zij tot 20 mei een etalage-expositie. Vanachter corona-bestendig vensterglas kunnen bezoekers daar naar Delftse kunst kijken.

Lees meer »

Uitstel met een vleugje Corona

‘Groeten uit Delft’ zo heet de geplande expositie van kunstenaars van het Delftse collectief Vereniging Bacinol.  Van 19 april tot en met 7 mei zou deze tentoonstelling te zien zijn in galerie Arti-Shock in de Schoolstraat 26 in Rijswijk. Maar toen kwam het Coronavirus…. Daarom is besloten deze Delftse expositie in Rijswijk door te schuiven naar 2021.

Lees meer »

Paars haar in Bacinol

Cliënten van de Delftse dagbestedingslocatie De Westhoek van Ipse de Bruggen waren donderdag 28 februari te gast bij de kunstenaars van Bacinol. Koffie, thee, gebak én lekker workshoppen! Dat vond iedereen feest. Bij Edith Bons maakten ze collages, bij Ellen Rijsdorp boetseerden ze een persoonlijke kom en bij Rob van Es maakten de ateliergasten een portret van hun buurvrouw of buurman. ‘Maar ik heb helemaal geen paars haar!’, riep Rineke. Maar ja, als je een uur lang in een kunstatelier werkt, wordt alles anders: paars haar en felblauwe oorbellen. Gert-Jan: ‘Staat je best goed.’

Lees meer »

Verleiding

Verleiding is van iedereen, zo ook voor Joost Konings, beeldend kunstenaar. Hij maakte een expositie die daar mee te maken heeft.

Lees meer »

Welkom Wim van Egmond

Vanaf 1 december komt er een nieuwe kunstenaar in de ateliers van Bacinol werken! Bij deze heten wij Wim van Egmond hartelijk welkom in ons midden.

Lees meer »

Ipse de Bruggen maakt kunst in Bacinol

Een groep cliënten van Ipse de Bruggen heeft maandag de tijd van hun leven gehad. Normaal werken ze in De Ruimte aan de Mercuriusweg. Maar deze ochtend waren deze mensen met een licht-verstandelijke beperking in Bacinol te gast in echte ateliers. Airbrushen bij Joost Konings, schilderen bij Rob van Es en keramieken bij Ellen Rijsdorp. En lekkere taartjes en koffie van Huszar. Aan het eind van de ochtend bekeek iedereen elkaars werk. Bijvoorbeeld het eigentijdse Gezicht op Delft, waaraan Elbert en twee van zijn collega’s werkten. Zou Elbert niet Vermeer willen zijn? "Nee, ik zou de leermeester van Vermeer willen zijn. Dan weet ik zeker dat ik goed kan schilderen."

Lees meer »

Ipse de Bruggen in ateliers Bacinol

Cliënten van locatie De Ruimte van Ipse de Bruggen gaan maandag 25 november aan de slag in de ateliers van Bacinol. In De Ruimte aan de Mercuriusweg zijn cliënten met een verstandelijke beperking al langer flink creatief bezig. Ze schilderen er producten die in de winkel van De Ruimte worden verkocht. "Maar in een echt atelier werken, begeleid door professionele kunstenaars, dat is andere koek", zegt Sandra Plak van De Ruimte. Het enthousiasme bij de cliënten is dan ook groot. Ze gaan schalen maken bij keramiste Ellen Rijsdorp, bij kunstenaar Rob van Es herscheppen ze het ‘Gezicht op Delft’ van Johannes Vermeer. En bij schilder en airbrusher Joost Konings gaan de deelnemers lekker airbrushen. De kunstenaars zorgen via brasserie Huszár (het restaurant van Bacinol) voor lekkere hapjes en drankjes tijdens het atelierbezoek.

Lees meer »