Home » Nieuws

Nieuws

 

Rabo steunt Vereniging Bacinol

Het Coöperatiefonds Rabobank Zuid-Holland Midden vindt ons workshop-plan een puik idee. De kunstenaars van Bacinol geven wel vaker workshops, maar het idee is om het komende anderhalf jaar ook in te zetten op workshops voor groepen die anders niet zo snel een atelier binnenstappen. Mensen met een beperking, bewoners van verpleeghuizen en kinderen van ouders met een kleine portemonnee bijvoorbeeld. Het fonds van de Rabobank besloot ons plan met € 3.600,00 te ondersteunen. Zijn we hartstikke blij mee! Waarschijnlijk gaat een ander fonds ons nog verder op weg helpen. Wij als Bacinol-kunstenaars gaan alvast een eerste workshop voorbereiden. Nog deze zomer heten wij een eerste groep verpleeghuis-bewoners welkom in de prettige chaos van onze ateliers.Delft op Zondag artikelAlgemeen Dagblad artikel

Lees meer »

Opening Salon van Huszár

Ons Bacinol gebouw krijgt er een nieuwe mooie multifunctionele ruimte bij op de Begane Grond! Brasserie Huszar gaat uitbreiden. De Salon van Huszár is na lang klussen een prachtige ruimte geworden die op 7 juli a.s. feestelijk geopend zal worden. Benieuwd hoe het geworden is? Je bent van harte welkom tussen 16.00 en 18.00 uur! Rond 16.30 uur zal wethouder Bas Vollebregt de Salon en tegelijk de allereerste expositie officieel openen.

Lees meer »

1e gezamenlijke workshopdag in Bacinol

Onze eerste gezamenlijke workshopdag is een feit. Dit keer deden Ellen Rijsdorp, Rob van Es, Edith Bons, Aleksandra Gace en Jacqueline Louter mee. Wil je ook een workshopdag boeken? Klik dan hier voor meer informatie.

Lees meer »

Wethouder Bas Vollebregt bezoekt BACINOL

,,Top initiatief om meer mensen te laten genieten van al het moois in Bacinol’’, aldus Bas Vollebregt, Delftse wethouder van Economie en Cultuur. Hij bracht 22 februari een bezoek aan de ateliers van Bacinol aan de Hooikade in Delft. Samen met enkele ambtenaren wandelde hij langs de ateliers van acht kunstenaars en ontwerpers. De wethouder en de ambtenaren waren onder de indruk van de diversiteit aan creatieve uitingen die in het markante gebouw ontstaan.Voorzitter Ellen Rijsdorp van de Vereniging Bacinol lichtte toe dat de kunstenaars en ontwerpers met workshops het creatieve aanbod in de stad veelzijdiger willen maken. Bovendien bieden de creatieve professionals voor kwetsbare burgers, zoals ouderen in verpleeghuizen en mensen met een beperkingen, workshops op maat aan. Rob van Es, workshop-coördinator bij Bacinol, bood Bas Vollebregt onze kersverse flyer met workshops aan.

Lees meer »

Workshops in Bacinol

De kunstenaars die in Bacinol hun atelier hebben, bieden workshops aan. Van airbrush tot microscopie en van keramiek tot fotografie. Met een arrangement-op-maat kan Bacinol voor groepen een veelzijdige creatieve beleving organiseren. 

Lees meer »

Nieuwe website

Vereniging Bacinol, waarin de kunstenaars en ontwerpers met een atelier in het Bacinol gebouw zijn vertegenwoordigd, heeft nu een eigen website!

Lees meer »